Activiteiten

Lammetjeswandeling

Kom je lammetjes kijken op de Hoge Berg? In het voorjaar zie je ze hier overal rondrennen en springen! In dit oeroude icoonlandschap lopen al eeuwen schapen. Dat kun je zien aan de schapenboeten, de kolken en de vele tuinwallen waar je langs wandelt. De lammetjeswandeling voert je ook langs bosje ‘t Doolhof en insectenreservaat De Zandkuil.
Wil je meer zien? De wandeling is eenvoudig uit te breiden naar de Georgische begraafplaats, de Wezenputten en buitenplaats Brakestein.
Voor kinderen is er een speurtocht met een wollige verrassing en je krijgt ook wat lekkers mee van onze schapenboerderij: een stukje schapenkaas, een schapenworstje en een potje kweepeergelei. Om onderweg of na afloop thuis van te genieten.
De wandeling is 3,3 km en voert je grotendeels over onverharde paadjes. Laarzen of stevige schoenen zijn aan te bevelen. Je krijgt een routeboekje met informatie over de omgeving en De Waddel mee. Daar staat ook een langere route in.
Kosten: € 17,50 voor een groepje van maximaal 6 personen. De speurtocht incl. verrassing kost € 2,50 per kind. Dit betaal je bij aankomst op de boerderij.
Reserveren: https://www.texel.net/nl/activiteit/schapenbedrijf-de-waddel-lamb-walk-on-the-hoge-berg/

Op pad met de schapenboer

Kom met het gezin naar De Waddel en kruip in de huid van een schapenboer! Rond 15.30 uur (in de winter rond 15 uur) worden jullie verwacht op de boerderij voor de werkbespreking, het is dan ‘koppiestied’ (tijd voor een kopje koffie). Met de quad mogen jullie mee tot aan de top van de Hoge Berg. De boer(in) vertelt over het landschap, de schapen en de natuur. Vervolgens helpen jullie de schapen en lammeren voeren. Jullie rijden over de percelen en geven ieder koppel wat te eten. De schapen verheugen zich op dit moment, je zult zien hoe blij ze zijn! Op het eind van de middag zwaait de boer jullie weer uit.

Tijden: elke zaterdag van 15.30 – 17.30 uur. In schoolvakanties soms ook op dinsdagen en donderdagen.
Aantal personen: 1 gezin, max. 5 personen.
Prijs: 75 euro voor het hele gezin.
Nemen jullie kleding mee die vuil mag worden, en die aangepast is aan het weer? Op de boerderij zijn eventueel overals en laarzen.
Reserveren kan via https://www.texel.net/nl/activiteit/de-waddel-the-life-of-a-sheep-farmer

Lunch

U kunt met uw gezelschap ook genieten van een boerenlunch op het erf, in onze schapenschuur of in onze schapenboet met uitzicht op de Hoge Berg. We verzorgen de lunch zelf, met (seizoens)producten van De Waddel. De schapenboer ontvangt jullie, vertelt over de boerderij en de omgeving, en hoe de schapen hem een jaarrond bezighouden. Na of tijdens zijn verhaal wordt de lunch geserveerd.
Een lunch met zelfgebakken brood en beleg van onze boerderij (producten van lam en varken, schapenkaas, schapenboter, jam van vruchten uit onze eendenkooi), koffie en thee kost € 24,75 per persoon (vanaf 20 personen).
Duur: 60-75 minuten (bij grotere groepen vaak wat langer).
Vraagt u gerust naar mogelijkheden en prijzen voor een kleiner gezelschap.
Dieetwensen? Daar houden we natuurlijk rekening mee.

Rondleiding en proeverij

Past een lunch niet in uw programma maar wilt u wel graag langskomen met uw groep om ons verhaal te horen en te proeven van onze producten? Dat kan.
De kosten zijn € 13,75 per persoon (vanaf 20 personen).
Duur: ongeveer 60-75 minuten.
Vraagt u gerust naar mogelijkheden en prijzen voor een kleiner gezelschap.

Knapzaktocht

Wandel over het oude land van Texel, maak kennis met de rijke historie van het Hoge Berggebied en geniet van producten van onze boerderij.
Met een rugzak boordevol Waddel-lekkers wandel je door het glooiende landschap op en om de Hoge Berg, de oudste plek van Texel. Dit gebied is niet alleen bekend om de schapen, tuinwallen en schapenboeten maar ook om de Georgische begraafplaats, bosje ‘t Doolhof, insectenreservaat De Zandkuil en de Wezenputten.
Je wandelt grotendeels over onverharde paadjes en op sommige plaatsen door de weilanden. Onderweg eet je een lunch met door de boerin gebakken brood dat je zelf belegt met producten van De Waddel. Je krijgt een route met uitgebreide informatie over de omgeving mee. Kinderen krijgen een speurtocht mee en een kleine verrassing. Er is een langere (5,3 km.) en een kortere (3,3 km.) wandeling. Honden mogen (aangelijnd) mee op de korte route.
Bij koude en regen creëren we een knus picknickplekje in onze schuur.
Trek je laarzen aan als het regent of heeft geregend?

Start: rond 11.30 uur, op aanvraag.
Kosten: € 19,25 voor volwassenen en € 8,50 voor kinderen tot 12 jaar.
U kunt reserveren door Marjon een berichtje te sturen (06-28108651).
Heeft u vragen of speciale wensen? We denken graag met u mee.

Vraagt u gerust naar (andere) mogelijkheden en prijzen. We vinden het leuk om met u mee te denken!
contact