Activiteiten

Lammetjeswandeling

Kom je lammetjes kijken op de Hoge Berg? Vanaf 20 februari rennen en springen er lammetjes rond. In dit oeroude icoonlandschap lopen al eeuwen schapen. Dat kun je zien aan de schapenboeten, de kolken en de vele tuinwallen. De lammetjeswandeling voert je ook langs bosje ‘t Doolhof en insectenreservaat De Zandkuil. Wil je meer zien? De wandeling is eenvoudig uit te breiden naar de Georgische begraafplaats, de Wezenputten, en/of buitenplaats Brakestein. Onderweg kun je genieten van onze schapenkaas en -worst. De wandeling is 3,3 km en voert je grotendeels over onverharde paadjes. Laarzen of stevige schoenen zijn aan te bevelen. Je krijgt een routeboekje met informatie over de omgeving en De Waddel mee. Daar staat ook een langere route in.

Kosten: € 12,50 voor een groepje van maximaal 6 personen.
Reserveren: https://www.texel.net/nl/activiteit/schapenbedrijf-de-waddel-lamb-walk-on-the-hoge-berg/
Wilt u een lunch mee met producten van onze boerderij, heeft u vragen of speciale wensen, bijvoorbeeld voor groepsactiviteiten? Stuur Marjon dan even een berichtje via 06-28108651. We denken graag met u mee!

Happen en stappen op de Hoge Berg

Wandel over het glooiende, oude land van Texel en geniet onderweg van een stukje schapenkaas en -worst van De Waddel. Het Hoge Berggebied is niet alleen bekend om de schapen, tuinwallen en schapenboeten maar ook om de Georgische begraafplaats, bosje ‘t Doolhof en insectenreservaat De Zandkuil. De wandeling voert grotendeels over onverharde paadjes en op sommige plaatsen door de weilanden. U krijgt een route en informatie over de omgeving mee.

Er is een langere (5,3 km.) en een kortere (3,3 km.) wandeling. Op alle dagen behalve zondag kunt u deze wandeling maken. U kunt vanaf 11 uur starten.
Wilt u liever een lunch mee voor onderweg? Dat kan ook. Bij de lunch serveren we zelfgebakken brood en beleg van eigen boerderij.

Kosten: € 12,50 voor een groepje van maximaal 6 personen.
Reserveren:: https://www.texel.net/nl/activiteit/schapenbedrijf-de-waddel-knapsack-tour-of-schapenbedrijf-de-waddel/
Wilt u een lunch mee, heeft u vragen of speciale wensen, bijvoorbeeld voor andere dagen of voor groepsactiviteiten? Stuur Marjon dan even een berichtje via 06-28108651. We denken graag met u mee!

Op pad met de schapenboer

Kom met het gezin naar De Waddel en kruip in de huid van een schapenboer! Rond 15.30 uur (in de winter rond 15 uur) worden jullie verwacht op de boerderij voor de werkbespreking, het is dan ‘koppiestied’ (tijd voor een kopje koffie). Met de quad mogen jullie mee tot aan de top van de Hoge Berg. De boer(in) vertelt over het landschap, de schapen en de natuur. Vervolgens helpen jullie de schapen en lammeren voeren. Jullie rijden over de percelen en geven ieder koppel wat te eten. De schapen verheugen zich op dit moment, je zult zien hoe blij ze zijn! Op de boerderij voer je daarna de varkens en de kippen. Als afsluiting mag je proberen een geit te melken. Heb je geitenmelk al eens zo vers geproefd? Op het eind van de middag zwaait de boer jullie weer uit.

Tijden: elke zaterdag van 15.30 – 17.30 uur. In schoolvakanties ook op dinsdagen en donderdagen.
Aantal personen: 1 gezin, max. 5 personen.
Prijs: 75 euro voor het hele gezin.
Nemen jullie kleding mee die vuil mag worden, en die aangepast is aan het weer? Op de boerderij zijn eventueel overals en laarzen.
Reserveren kan via https://www.texel.net/nl/activiteit/de-waddel-the-life-of-a-sheep-farmer

Rondleiding en proeverij

Een rondleiding of een verhaal van de boer kost 12,50 pp. Dit is inclusief een proeverij van onze producten.
Duur: ongeveer 60 minuten. Vanaf 20 personen.
Vraagt u gerust naar mogelijkheden en prijzen voor een kleiner gezelschap.

Lunch

U kunt met uw gezelschap ook genieten van een boerenlunch op het erf, in onze schapenschuur of in onze schapenboet met uitzicht op de Hoge Berg. We verzorgen de lunch zelf, met (seizoens)producten van De Waddel. De schapenboer ontvangt jullie, vertelt over de boerderij en de omgeving, en hoe de schapen hem een jaarrond bezighouden. Na een klein uurtje (tijdsduur in overleg) gaan jullie aan tafel.
Een lunch met zelfgebakken brood en beleg (producten van lam en varken, schapenkaas, schapenboter, jam van vruchten uit onze eendenkooi), koffie en thee kost € 20,00 pp (vanaf 20 pp).

Vraagt u gerust naar mogelijkheden en prijzen voor een kleiner gezelschap.
Dieetwensen? Daar houden we natuurlijk rekening mee.

Texelse barbecue bij De Waddel

Struin mee door natuurgebied de Hoge Berg met schapenhouder Jan-Willem Bakker en geniet daarna bij de schapenboet van een heerlijke Texelse barbecue. Midden in het land smult u van Texels lamsvlees en andere producten van de boerderij en van het eiland.
Tijdens de wandeling vertelt Jan-Willem over de boerderij en de omgeving, en hoe de schapen hem een jaarrond bezighouden. Hij vertelt ook over Dapper, een initiatief waarmee hij zich samen met andere boeren op Texel inspant om het landschap te verduurzamen en de biodiversiteit te bevorderen. En natuurlijk is hij met zijn team uw gastheer bij de barbecue.
Waar: verzamelen op de parkeerplaats bij de Texelse Bierbrouwerij, Schilderweg 214 b, Oudeschild. Vanuit daar wandelen we samen naar de schapenboet bij De Waddel.

Wanneer: zomer 2022
Kosten: € 45,00 voor volwassenen en € 15,00 voor kinderen (dit is inclusief 3 non-alcoholische drankjes en donatie voor het landschap).
Aanmelden kan via https://www.texel.net/nl/activiteit/de-waddel-texel-barbecue-at-de-waddel

Vraagt u gerust naar (andere) mogelijkheden en prijzen. We denken graag met u mee.
contact