Activiteiten

Schapenwandeling

Wandel over het glooiende, oude land van Texel en geniet van het landschap, de natuur, de schapen en lammetjes én lekkers van de boerderij. Het Hoge Berggebied is een icoonlandschap, met tuinwallen, schapenboeten en veel onverharde paadjes tussen de weilanden door. Er lopen al eeuwen schapen. Er is een langere (5,3 km.) en een kortere (3,3 km.) wandeling. Voor kinderen is er een speurtocht met verrassing. Je krijgt een pakketje mee met onder andere een stukje schapenkaas, een schapenworstje en een routeboekje met informatie over de omgeving en De Waddel. Trek laarzen of stevige schoenen aan.
Op maandag, vrijdag en zaterdag vanaf 10.30 uur kun je de wandeling reserveren.
Kosten: € 18,50 per groepje (1-8 personen).
Als je er een speurtocht bij wilt, kun je dat aangeven als je op de boerderij bent. De speurtocht incl. kleine verrassing kost € 2,50 per kind.
Honden mogen (aangelijnd) mee op de korte route.
Reserveren: https://www.texel.net/nl/aktivitat/schapenbedrijf-de-waddel-tasting-and-walk-on-the-hoge-berg

Op pad met de schapenboer

Kom met het gezin naar De Waddel en kruip in de huid van een schapenboer! Rond 15.30 uur (in de winter rond 15 uur) worden jullie verwacht op de boerderij voor de werkbespreking, het is dan ‘koppiestied’ (tijd voor een kopje koffie). Met de quad mogen jullie mee tot aan de top van de Hoge Berg. De boer(in) vertelt over het landschap, de schapen en de natuur. Vervolgens helpen jullie de schapen en lammeren voeren. Jullie rijden over de percelen en geven ieder koppel wat te eten. De schapen verheugen zich op dit moment, je zult zien hoe blij ze zijn! Op het eind van de middag zwaait de boer jullie weer uit.

Tijden: elke dinsdag (feb-sept) van 15.30 – 17.30 uur.
Aantal personen: 1 gezin, max. 5 personen.
Prijs: 80 euro voor het hele gezin.
Nemen jullie kleding mee die vuil mag worden, en die aangepast is aan het weer? Op de boerderij zijn eventueel overals en laarzen.
Reserveren kan via https://www.texel.net/nl/activiteit/de-waddel-the-life-of-a-sheep-farmer

Lunch

U kunt met uw gezelschap ook genieten van een boerenlunch op het erf, in onze schapenschuur of in onze schapenboet met uitzicht op de Hoge Berg. We verzorgen de lunch zelf, met (seizoens)producten van De Waddel. De schapenboer ontvangt jullie, vertelt over de boerderij en de omgeving, en hoe de schapen hem een jaarrond bezighouden. Na of tijdens zijn verhaal wordt de lunch geserveerd.
Een lunch met Texels brood en beleg van onze boerderij (producten van lam en varken, schapenkaas, schapenboter, jam van vruchten uit onze eendenkooi), koffie en thee kost € 25,75 per persoon (vanaf 20 personen).
Duur: 60-75 minuten (bij grotere groepen vaak wat langer).
Vraagt u gerust naar mogelijkheden en prijzen voor een kleiner gezelschap.
Dieetwensen? Daar houden we natuurlijk rekening mee.

Rondleiding en proeverij

Past een lunch niet in uw programma maar wilt u wel graag langskomen met uw groep om ons verhaal te horen en te proeven van onze producten? Dat kan.
De kosten zijn € 14,25 per persoon (vanaf 20 personen).
Duur: ongeveer 60-75 minuten.
Vraagt u gerust naar mogelijkheden en prijzen voor een kleiner gezelschap.

Knapzaktocht (aangepaste vorm 2024)

Wandel over het oude land van Texel, maak kennis met de rijke historie van het Hoge Berggebied en geniet van producten van onze boerderij.
Met een rugzak boordevol Waddel-lekkers wandel je door het glooiende landschap op en om de Hoge Berg, de oudste plek van Texel. Dit gebied is niet alleen bekend om de schapen, tuinwallen en schapenboeten maar ook om de Georgische begraafplaats, bosje ‘t Doolhof, insectenreservaat De Zandkuil en de Wezenputten.
Je krijgt een route met uitgebreide informatie over de omgeving mee. Kinderen krijgen een speurtocht mee en een kleine verrassing. Er is een langere (5,3 km.) en een kortere (3,3 km.) wandeling. Honden mogen (aangelijnd) mee op de korte route.
Bij koude en regen creëren we een knus picknickplekje in onze schuur.
Trek je laarzen aan als het regent of heeft geregend?

Start: rond 11.30 uur, op aanvraag.
Neem zelf brood en iets te drinken mee. Wij leveren voldoende producten van de boerderij voor een heerlijke lunch.
Kosten: € 10,= voor volwassenen en € 5,= voor kinderen tot 12 jaar.
U kunt reserveren door een e-mail te sturen naar info@dewaddel.nl
Heeft u vragen of speciale wensen? We denken graag met u mee.

Vraagt u gerust naar (andere) mogelijkheden en prijzen. We vinden het leuk om met u mee te denken!
contact