Activiteiten

Texelse barbecue bij De Waddel

Struin mee door natuurgebied de Hoge Berg met schapenhouder Jan-Willem Bakker en geniet daarna bij de schapenboet van een heerlijke Texelse barbecue. Midden in het land smult u van Texels lamsvlees en andere producten van de boerderij en van het eiland.
Tijdens de wandeling vertelt Jan-Willem over de boerderij en de omgeving, en hoe de schapen hem een jaarrond bezighouden. Hij vertelt ook over Dapper, een initiatief waarmee hij zich samen met andere boeren op Texel inspant om het landschap te verduurzamen en de biodiversiteit te bevorderen. En natuurlijk is hij met zijn team uw gastheer bij de barbecue.
Waar: verzamelen op de parkeerplaats bij de Texelse Bierbrouwerij, Schilderweg 214 b, Oudeschild. Vanuit daar wandelen we samen naar de schapenboet bij De Waddel.

Wanneer: 1 september van 18.00 – 21.00 uur.
Kosten: € 45,00 voor volwassenen en € 15,00 voor kinderen (dit is inclusief 3 non-alcoholische drankjes en donatie voor het landschap).
Aanmelden kan via https://www.texel.net/nl/activiteit/de-waddel-texel-barbecue-at-de-waddel

Knapzaktocht

Wandel over het oude land van Texel, maak kennis met de rijke historie van het Hoge Berggebied en geniet van producten van onze boerderij.
Met een rugzak boordevol Waddel-lekkers wandelt u door het glooiende landschap op en om de Hoge Berg, de oudste plek van Texel. Dit gebied is niet alleen bekend om de schapen, tuinwallen en schapenboeten maar ook om de Georgische begraafplaats, bosje ‘t Doolhof en insectenreservaat De Zandkuil. U wandelt grotendeels over onverharde paadjes en op sommige plaatsen door de weilanden. Onderweg eet u een lunch met door de boerin gebakken brood dat u zelf belegt met producten van De Waddel. U krijgt een route met uitgebreide informatie over de omgeving mee. Kinderen krijgen een speurtocht mee en krijgen na afloop een kleine verrassing. Er is een langere (5,3 km.) en een kortere (3,3 km.) wandeling. Honden mogen (aangelijnd) mee op de korte route.

Start: rond 12 uur, op maandagen, dinsdagen, woensdagen, vrijdagen en zaterdagen.
Kosten: € 15,- voor volwassenen en € 7,50 voor kinderen tot 12 jaar.
U kunt reserveren door Marjon een berichtje te sturen (06-28108651).
Heeft u vragen of speciale wensen (bijvoorbeeld voor andere dagen of voor groepsactiviteiten)? We denken graag met u mee.

Het leven van een schapenboer

Kom met het gezin naar Schapenbedrijf De Waddel en kruip in de huid van een schapenboer! Rond 15.30 uur worden jullie verwacht op de boerderij voor de werkbespreking, het is dan ‘koppiestied’ (tijd voor een kopje koffie). Met de quad mogen jullie mee tot aan de top van de Hoge Berg. De boer(in) vertelt over het landschap, de schapen en de natuur. Vervolgens helpen jullie de schapen en lammeren voeren. Jullie rijden over de percelen en geven ieder koppel wat te eten. De schapen verheugen zich op dit moment, je zult zien hoe blij ze zijn! Op de boerderij voer je daarna de varkens en de kippen. Als afsluiting mag je proberen een geit te melken. Heb je geitenmelk al eens zo vers geproefd? Op het eind van de middag zwaait de boer jullie weer uit.

Tijden: elke zaterdag van 15.30 – 17.30 uur. In schoolvakanties ook op dinsdagen en donderdagen. Wilt u buiten de schoolvakantie op een andere dag? Mail ons dan even (info@dewaddel.nl). We denken graag met u mee.
Aantal personen: 1 gezin max. 5 personen.
Prijs: 50 euro voor het hele gezin.
Reserveren kan via https://www.texel.net/nl/activiteit/de-waddel-the-life-of-a-sheep-farmer

Rondleidingen

Een rondleiding of een verhaal van de boer kost 6,50 pp. (inclusief schapenkaas en lamsworst proeven). Duur 45-60 minuten. Vanaf 15 personen.

U kunt voor of na de rondleiding ook een kopje koffie of thee drinken bij ons, met zelfgemaakte koek (met fruit uit onze eendenkooi), schapenchocolade of een zelfgebakken boterham met schapenkaas erbij.
Kosten van een rondleiding incl. koffie/thee en koek/chocolade/zelfgebakken boterham met schapenkaas zijn 10,50 pp. (vanaf 15 personen).
Vraagt u gerust naar mogelijkheden en prijzen voor een kleiner gezelschap.

Lunch en diner

U kunt met uw gezelschap ook genieten van een boerenlunch op het erf of in onze schapenboet met uitzicht op De Hoge Berg. We verzorgen de lunch zelf, met (seizoens)producten van De Waddel. De schapenboer ontvangt jullie, vertelt over de boerderij en de omgeving, en hoe de schapen hem een jaarrond bezighouden. Na een klein uurtje (tijdsduur in overleg) gaan jullie aan tafel.

Lunch met brood en beleg 19,50 pp. (vanaf 15 personen)

(koffie, thee, zelfgebakken brood, producten van lam en varken, schapenkaas, schapenboter, jam van vruchten uit onze eendenkooi.

Driegangenlunch 29,50 pp. (vanaf 15 personen)

(koffie, thee, soep met een stukje quiche, zelfgebakken brood, en afhankelijk van het seizoen: producten van lam en varken, eitje, schapenkaas, schapenboter, jam van vruchten uit onze eendenkooi en iets zoets toe)

Vraagt u gerust naar mogelijkheden en prijzen voor een kleiner gezelschap.
Dieetwensen? Daar houden we natuurlijk rekening mee.

Lunch en diner voor grote groepen

Voor grote groepen werken we samen met Sabien Bosman van STAAL catering. Ook een diner wordt verzorgd door Sabien Bosman. Tussen de gangen door vertelt de boer over het wel en wee op de boerderij.
We bereiden alles zoveel mogelijk met eigen en/of Texelse producten.

Huur schapenboet

Onze schapenboet is te huur voor bijeenkomsten. De schapenboer ontvangt jullie en vertelt kort over de boerderij en de plek waar jullie zijn.
Kosten zijn 75,= per dagdeel.
Dit is inclusief tafels, hooibalen om op te zitten en electriciteit (aggregaat). Er is buiten een vuurkorf en er zijn terrasheaters voor als het koud is. Ook is er een barbecue. We kunnen koffie, thee, koek, schapenchocolade, hapjes (kaas/worst), lunch en diner verzorgen. Prijs in overleg.

Vraagt u gerust naar (andere) mogelijkheden en prijzen. We denken graag met u mee.
contact