Activiteiten

Knapzaktocht

Wandel over het oude land van Texel, maak kennis met de rijke historie van het Hoge Berggebied en geniet van producten van onze boerderij.
Met een rugzak boordevol Waddel-lekkers wandelt u door het glooiende landschap op en om de Hoge Berg, de oudste plek van Texel. Dit gebied is niet alleen bekend om de schapen, tuinwallen en schapenboeten maar ook om de Georgische begraafplaats, bosje ‘t Doolhof, insectenreservaat De Zandkuil en de Wezenputten.
U wandelt grotendeels over onverharde paadjes en op sommige plaatsen door de weilanden. Onderweg eet u een lunch met door de boerin gebakken brood dat u zelf belegt met producten van De Waddel. U krijgt een route met uitgebreide informatie over de omgeving mee. Kinderen krijgen een speurtocht mee en na afloop is er voor hen een kleine verrassing. Er is een langere (5,3 km.) en een kortere (3,3 km.) wandeling. Honden mogen (aangelijnd) mee op de korte route.
Bij koude en regen creëren we een knus picknickplekje in onze schuur.
Trek je laarzen aan, of schoenen die tegen een stootje kunnen, als het regent of heeft geregend?

Start: rond 12 uur op alle dagen behalve zondag.
Kosten: € 17,50- voor volwassenen en € 7,50 voor kinderen tot 12 jaar.
U kunt reserveren door Marjon een berichtje te sturen (06-28108651).
Heeft u vragen of speciale wensen? We denken graag met u mee.

Op pad met de schapenboer

Kom met het gezin naar De Waddel en kruip in de huid van een schapenboer! Rond 15.30 uur (in de winter rond 15 uur) worden jullie verwacht op de boerderij voor de werkbespreking, het is dan ‘koppiestied’ (tijd voor een kopje koffie). Met de quad mogen jullie mee tot aan de top van de Hoge Berg. De boer(in) vertelt over het landschap, de schapen en de natuur. Vervolgens helpen jullie de schapen en lammeren voeren. Jullie rijden over de percelen en geven ieder koppel wat te eten. De schapen verheugen zich op dit moment, je zult zien hoe blij ze zijn! Op het eind van de middag zwaait de boer jullie weer uit.

Tijden: elke zaterdag van 15.30 – 17.30 uur. In schoolvakanties soms ook op dinsdagen en donderdagen.
Aantal personen: 1 gezin, max. 5 personen.
Prijs: 75 euro voor het hele gezin.
Nemen jullie kleding mee die vuil mag worden, en die aangepast is aan het weer? Op de boerderij zijn eventueel overals en laarzen.
Reserveren kan via https://www.texel.net/nl/activiteit/de-waddel-the-life-of-a-sheep-farmer

Lunch

U kunt met uw gezelschap ook genieten van een boerenlunch op het erf, in onze schapenschuur of in onze schapenboet met uitzicht op de Hoge Berg. We verzorgen de lunch zelf, met (seizoens)producten van De Waddel. De schapenboer ontvangt jullie, vertelt over de boerderij en de omgeving, en hoe de schapen hem een jaarrond bezighouden. Na of tijdens zijn verhaal wordt de lunch geserveerd.
Een lunch met zelfgebakken brood en beleg van onze boerderij (producten van lam en varken, schapenkaas, schapenboter, jam van vruchten uit onze eendenkooi), koffie en thee kost € 22,50 per persoon (vanaf 20 personen).
Duur: 60-75 minuten (bij grotere groepen vaak wat langer).
Vraagt u gerust naar mogelijkheden en prijzen voor een kleiner gezelschap.
Dieetwensen? Daar houden we natuurlijk rekening mee.

Rondleiding en proeverij

Past een lunch niet in uw programma maar wilt u wel graag langskomen met uw groep om ons verhaal te horen en te proeven van onze producten? Dat kan.
De kosten zijn € 12,50 per persoon (vanaf 20 personen).
Duur: ongeveer 60-75 minuten.
Vraagt u gerust naar mogelijkheden en prijzen voor een kleiner gezelschap.

Texelse barbecue bij de schapenboet

Struin mee door natuurgebied de Hoge Berg met schapenhouder Jan-Willem Bakker en geniet daarna bij de schapenboet van een heerlijke Texelse barbecue. Midden in het land smult u van Texels lamsvlees en andere producten van de boerderij en van het eiland.
Tijdens de wandeling vertelt Jan-Willem over de boerderij en de omgeving, en hoe de schapen hem een jaarrond bezighouden. Hij vertelt ook over Dapper, een initiatief waarmee hij zich samen met andere boeren op Texel inspant voor natuur-inclusief boeren en het sluiten van kringlopen. En natuurlijk is hij samen met zijn vrouw Sonja en hun team uw gastheer bij de barbecue.
Waar: verzamelen op de parkeerplaats bij de Texelse Bierbrouwerij, Schilderweg 214 b, Oudeschild. Vanuit daar wandelen we samen naar de schapenboet bij De Waddel.

Wanneer: data voor 2023 zijn nog niet bekend.
Kosten: € 45,00 voor volwassenen en € 15,00 voor kinderen (dit is inclusief 3 non-alcoholische drankjes en donatie voor het landschap).
Aanmelden kan via https://www.texel.net/nl/activiteit/de-waddel-texel-barbecue-at-de-waddel

Vraagt u gerust naar (andere) mogelijkheden en prijzen. We vinden het leuk om met u mee te denken!
contact