Activiteiten

Happen en stappen op de Hoge Berg

Wandel over het oude land van Texel, maak kennis met de rijke historie van het Hoge Berggebied en geniet van producten van onze boerderij.
U wandelt door het glooiende landschap op en om de Hoge Berg, de oudste plek van Texel. Dit gebied is niet alleen bekend om de schapen, tuinwallen en schapenboeten maar ook om de Georgische begraafplaats, bosje ‘t Doolhof en insectenreservaat De Zandkuil. De wandeling voert grotendeels over onverharde paadjes en op sommige plaatsen door de weilanden. U krijgt een route en informatie over de omgeving mee. Kinderen krijgen een speurtocht mee, en voor hen is er na afloop een kleine verrassing. Voorafgaand aan de wandeling krijgt u een proeverij van Waddel-producten op een knus plekje bij de schapen in de schuur.

Er is een langere (5,3 km.) en een kortere (3,3 km.) wandeling. Op alle dagen behalve zondag kunt u deze wandeling maken. U kunt vanaf 11 uur starten.
Wilt u liever lunchen voorafgaand aan de wandeling? Dat kan ook. We serveren zelfgebakken brood en beleg van eigen boerderij.

Kosten: € 12,50 voor volwassenen en € 7,50 voor kinderen tot 12 jaar.
Kosten voor een lunch incl. koffie of thee: € 17,50 voor volwassenen en € 7,50 voor kinderen tot 12 jaar.
U kunt reserveren via de VVV: https://www.texel.net/nl/activiteit/schapenbedrijf-de-waddel-knapsack-tour-of-schapenbedrijf-de-waddel/
Heeft u vragen of speciale wensen, bijvoorbeeld voor andere dagen of voor groepsactiviteiten? Stuur Marjon dan even een berichtje via 06-28108651. We denken graag met u mee!

Het leven van een schapenboer

Kom met het gezin naar Schapenbedrijf De Waddel en kruip in de huid van een schapenboer! Rond 15.30 uur worden jullie verwacht op de boerderij voor de werkbespreking, het is dan ‘koppiestied’ (tijd voor een kopje koffie). Met de quad mogen jullie mee tot aan de top van de Hoge Berg. De boer(in) vertelt over het landschap, de schapen en de natuur. Vervolgens helpen jullie de schapen en lammeren voeren. Jullie rijden over de percelen en geven ieder koppel wat te eten. De schapen verheugen zich op dit moment, je zult zien hoe blij ze zijn! Op de boerderij voer je daarna de varkens en de kippen. Als afsluiting mag je proberen een geit te melken. Heb je geitenmelk al eens zo vers geproefd? Op het eind van de middag zwaait de boer jullie weer uit.

Tijden: elke zaterdag van 15.30 – 17.30 uur. In schoolvakanties ook op dinsdagen en donderdagen. Wilt u buiten de schoolvakantie op een andere dag? Mail ons dan even (info@dewaddel.nl). We denken graag met u mee.
Aantal personen: 1 gezin max. 5 personen.
Prijs: 50 euro voor het hele gezin.
Reserveren kan via https://www.texel.net/nl/activiteit/de-waddel-the-life-of-a-sheep-farmer

Rondleiding en proeverij

Een rondleiding of een verhaal van de boer kost 12,50 pp. Dit is inclusief een proeverij van onze boerderijproducten.
Duur: ongeveer 60 minuten. Vanaf 20 personen.
Vraagt u gerust naar mogelijkheden en prijzen voor een kleiner gezelschap.

Lunch

U kunt met uw gezelschap ook genieten van een boerenlunch op het erf, in onze schapenschuur of in onze schapenboet met uitzicht op de Hoge Berg. We verzorgen de lunch zelf, met (seizoens)producten van De Waddel. De schapenboer ontvangt jullie, vertelt over de boerderij en de omgeving, en hoe de schapen hem een jaarrond bezighouden. Na een klein uurtje (tijdsduur in overleg) gaan jullie aan tafel.
Een lunch met zelfgebakken brood en beleg (producten van lam en varken, schapenkaas, schapenboter, jam van vruchten uit onze eendenkooi), koffie en thee kost € 17,50 pp (vanaf 20 pp).

Vraagt u gerust naar mogelijkheden en prijzen voor een kleiner gezelschap.
Dieetwensen? Daar houden we natuurlijk rekening mee.

Texelse barbecue bij De Waddel

Struin mee door natuurgebied de Hoge Berg met schapenhouder Jan-Willem Bakker en geniet daarna bij de schapenboet van een heerlijke Texelse barbecue. Midden in het land smult u van Texels lamsvlees en andere producten van de boerderij en van het eiland.
Tijdens de wandeling vertelt Jan-Willem over de boerderij en de omgeving, en hoe de schapen hem een jaarrond bezighouden. Hij vertelt ook over Dapper, een initiatief waarmee hij zich samen met andere boeren op Texel inspant om het landschap te verduurzamen en de biodiversiteit te bevorderen. En natuurlijk is hij met zijn team uw gastheer bij de barbecue.
Waar: verzamelen op de parkeerplaats bij de Texelse Bierbrouwerij, Schilderweg 214 b, Oudeschild. Vanuit daar wandelen we samen naar de schapenboet bij De Waddel.

Wanneer: zomer 2022
Kosten: € 45,00 voor volwassenen en € 15,00 voor kinderen (dit is inclusief 3 non-alcoholische drankjes en donatie voor het landschap).
Aanmelden kan via https://www.texel.net/nl/activiteit/de-waddel-texel-barbecue-at-de-waddel

Huur schapenboet

Onze schapenboet is te huur voor bijeenkomsten. De schapenboer ontvangt jullie en vertelt kort over de boerderij en de plek waar jullie zijn.
Kosten zijn 75,= per dagdeel.
Dit is inclusief tafels, hooibalen om op te zitten en electriciteit (aggregaat). Er is buiten een vuurkorf en er zijn terrasheaters voor als het koud is. Ook is er een barbecue. We kunnen koffie, thee, koek, schapenchocolade, hapjes (kaas/worst), lunch en diner verzorgen. Prijs in overleg.

Vraagt u gerust naar (andere) mogelijkheden en prijzen. We denken graag met u mee.
contact